Donateur worden

Om in aanmerking te komen voor een strandhuisje bij K.V. Helios moet je eerst donateur worden. Hieronder lees je precies hoe het werkt. 

LET OP: Het kan wel 20 jaar duren voor je aan de beurt bent voor een huisje
Er is enorm veel belangstelling voor een huisje op het strand. De kans dat je binnen een redelijke termijn aan de beurt komt is vrijwel nihil. Als je je nu (2024) aanmeldt voor de donateurslijst (=wachtlijst), kan het 20 jaar of langer duren voor er een plekje vrijkomt. Een huisje voor 1 seizoen kopen is soms wel mogelijk. Meer informatie daarover vind je verderop in dit artikel.

De strandhuisjes tussen Bloemendaal en Zandvoort worden NIET verhuurd. Dat is niet toegestaan.


Hoe het werkt:

1. Meld je aan als donateur (dan sta je op de wachtlijst voor een staanplaats)
Als je een strandhuisje op het strand van Zandvoort wilt, meld je dan aan als donateur van kampeervereniging Helios. Gebruik daarvoor dit aanmeldformulier. Donateur zijn kost EUR 21 per seizoen (kijk voor actuele prijs bij Over Helios > Prijzen )

Vul per donateur een aanmeldingsformulier in. Het aanmeldingsformulier bevat tevens een machtiging voor automatische incasso van het jaarlijkse donatiebedrag.

Met het opsturen van het aanmeldingsformulier dient voor het lopende jaar de donatie zelf te worden overgemaakt naar rekeningnummer NL25INGB0000573325 tnv Kampeervereniging Helios. Voor de volgende jaren wordt rond half januari het donatiegeld middels automatische incasso afgeschreven.

Zodra het formulier is ontvangen en het bedrag is bijgeschreven op onze rekening wordt u op de donateurslijst geplaatst. U krijgt hiervan per e-mail een bevestiging.

Via uw e-mailadres ontvangt u ook het clubblad: het Helios Nieuws. De verspreiding van dit krantje vindt alleen digitaal plaats en is ook te lezen via de website. In het december exemplaar wordt de donateurslijst gepubliceerd.

Daarnaast mogen donateurs van de vereniging deelnemen aan de activiteiten, die gedurende het zomerseizoen worden georganiseerd.

Als je lang genoeg op de donateurs-/wachtlijst staat, kom je in aanmerking voor een staanplaats, waar je vervolgens je eigen huisje neer mag zetten. Hoe lang het precies duurt voor je aan de beurt bent, kunnen we niet zeggen. De wachttijd ligt op dit moment (2024) bij K.V. Helios op rond de 20 jaar. 

Om je kans op een staanplaats te vergroten, kun je je natuurlijk ook aanmelden bij de andere kampeerverenigingen: K.V.S. (Strandgenoegen), K.V.A. (kampeervereniging Amsterdam) en K.V. Voorwaarts.

2. Donateursnummer 500 of lager? Vraag zelf tussen 15 augustus en 1 november een staanplaats aan.
Je krijgt niet vanzelf bericht dat je in aanmerking komt voor een plaats, want niet iedereen op de lijst wil ook daadwerkelijk staan. Je moet zelf ieder jaar tussen 15 augustus en 1 november mailen naar helios.secretariaat@planet.nl om aan te geven dat je de zomer van het komende jaar wilt staan.  Je mag hierbij ook een voorkeursplek aangeven.
Je donateursnummer kun je vinden in de donateurslijst in het Helios Nieuws van juni https://heliosnieuws.nl/krantjes/

3. Donateursnummer 501 of hoger? Mail ons niet, je hoort van ons als er toch nog een plekje vrijkomt.
Na 1 november kijkt de secretaris of alle plekken zijn verdeeld. In het uitzonderlijke geval dat er toch nog een plekje vrij is, krijgen donateurs met volgnummer 501 en hoger een mail van de secretaris. Je krijgt dan nog 1 maand de tijd om een verzoek voor een staanplaats in te dienen. Heb je nummer 501 of hoger, dan moet je dus wachten op de mail, voor je een verzoek voor een staanplaats kan indienen. Geen mail ontvangen in november? Dan zijn er  geen plaatsen meer beschikbaar voor het komende zomerseizoen.

3a. Korte route: word donateur en koop tijdens het seizoen een huisje dat al op het strand staat
LET OP, dit is alleen voor het lopende seizoen en geen enkele garantie dat je het seizoen daarop ook kan komen staan.
Soms bieden leden hun huisje tijdens het zomerseizoen aan (kijk voor advertenties op ons prikbord of op Marktplaats). Bijvoorbeeld omdat ze volgend seizoen met een ander huisje terug willen komen. Als ze lid willen blijven, mogen ze dit huisje per 1 juli met staanplaats voor 1 seizoen verkopen. Dat betekent dat je dan vanaf 1 juli, tot en met eind van het seizoen (half september) in het huisje kunt zijn.

Je moet zelf voor het afbreken en afvoeren van het huisje van het strand zorgen. Meestal gebeurt dit in overleg met de verkoper. De verkoper weet hoe één en ander geregeld moet worden. Ook dient er een borg betaald te worden.

Verkoopformulieren kan de verkoper aanvragen door een mailtje te sturen naar helios.secretariaat@planet.nl
De ingevulde- en ondertekende verkoopformulieren moeten voor de overdracht van de huisjes in het bezit zijn van de penningmeester

Je hoeft je gekochte huisje niet te houden. Je kunt ook aan het eind van het seizoen jouw huisje (nu dan zonder staanplaats) weer doorverkopen aan iemand anders. Die koopt dan dus alleen het huisje, niet de plek (want dat gaat op basis van de donateurslijst) en diegene moet ook voor het afbreken en afvoeren van het huisje van het strand zorgen.

4. Aan het eind van het seizoen (half september) moet je ervoor zorgen dat het huisje wordt afgebrokenDaarna moet je het ergens opslaan. Meestal doe je dat in een loods. Veel van de kampeerders zetten hun huisjes in een loods van de familie Paap of Vossen in Zandvoort, die zijn hierin gespecialiseerd. Maar natuurlijk kun je ook een andere opslagruimte regelen, als je dat wilt. Een unit (een soort stacaravan zonder wielen) wordt meestal gestald op een terrein van de Gebroeders Paap of ergens waar je er in de winter nog aan kan klussen. Vervoer en opslag moet je zelf (vooraf) regelen.

LET OP: Je moet een strandhuisje te regelen dat voldoet aan de toegestane maten.
Deze maten kun je vinden op deze website in het Huishoudelijk Reglement. Huisjes komen vaak aan het eind van het seizoen te koop maar zijn schaars. Deze worden vaak op het prikbord op deze site gezet en op Marktplaats.


Jaarlijkse kosten per seizoen (als je eindelijk een staanplaats hebt)
Onderstaand een schatting van de kosten die je per jaar kwijt zou zijn. Deze bedragen kunnen wijzigen.

Bedragen Helios
Bedragen 2024, kijk voor de actuele bedragen op www.heliosnieuws.nl/over-helios/prijzen  
Donateurs Leden
Donateursgeld € 21    
Staangeld € 1.635 Staangeld € 1.635
Totaal € 1.656 Totaal € 1.635

 

Bedragen vervoer en opslag
Geschatte kosten op basis 2024, deze kosten verschillen per vervoerder
  Bouwhuisje Unit
Vervoer naar het strand € 200  € 400
Vervoer van het strand + winteropslag € 410 € 850 
Totaal € 610 € 1.250

 

Totale geschatte kosten per seizoen
Donateur met bouwhuisje € 2.266
Donateur met unit € 2.906
Lid met bouwhuisje € 2.245
Lid met unit € 2.885

 

VEELGESTELDE VRAGEN: 

– Hoe kan ik zien of ik al een beetje in de buurt kom van een plekje?
Check je donateursnummer in het Helios Nieuws van juni https://heliosnieuws.nl/krantjes/
Heb je nummer 501 of hoger, dan ben je voorlopig nog niet aan de beurt.
Je kunt ook het plaatsingsschema in de krantjes in de gaten houden. Daarin staat soms vermeld welke donateurs geplaatst zijn. Dat kan een kleine indicatie geven van de voortgang in de lijst.
 

– Is er gas, water, licht in een strandhuisje of verschilt dat?
Er ligt een waterleiding achter alle huisjes. Daar kun je je strandhuisje aan koppelen, dat is alleen koud water. Douchen kan in het toiletgebouw. Elektra kun je zelf regelen, meeste mensen hebben zonnepanelen voor het licht en soms voor televisie. Hoe groter de accu/panelen hoe meer er op kan en dus zijn er steeds meer mensen die ook hun koelkast op de zonnepanelen aansluiten. De andere mogelijkheid voor de koelkast is er eentje op gas. Dan gebruik je (grote) butagas-flessen. Ook koken doen de meeste kampeerders op gasflessen.

– Klopt het dat het nu geen zin heeft om donateur te worden omdat het na 31 januari is? Of kan dat alsnog?
Je kunt op ieder moment donateur worden. Hier vind je het formulier om je aan te melden. Op dat formulier staat dat je de eerste keer zelf de 21 euro donateursgeld moet overmaken. Dit bedrag geldt per seizoen en wordt niet aangepast als je pas na 31 januari donateur wordt.

– Is er een deadline om je aan te melden als donateur?
Nee.
Je kunt op ieder moment donateur worden. Hier vind je het formulier om je aan te melden. De eerste keer moet je zelf 21 euro donateursgeld overmaken. Bén je eenmaal donateur, dan pas geldt er ieder jaar een deadline waarop je betaling van het donatiegeld weer binnen moet zijn bij de vereniging. Betaal je te laat (of kon de automatische incasso niet op tijd plaatsvinden), dan verlies je je plek op de donateurs-/wachtlijst en moet je weer onderaan beginnen met wachten tot je aan de beurt bent voor een plek.

– Van waar tot waar loopt jullie gebied op het Zandvoortse strand?
De huisjes van K.V. Helios zijn de eerste huisjes vanaf de Bloemendaalse strandtenten richting Zandvoort, nummers 603 t/m 786. De dichtstbijzijnde strandtent is Rapa Nui.

– Als ik dan uiteindelijk een plaats krijg is dat voor een seizoen? Het jaar daarop niet meer, ondanks het lidmaatschap? Je kunt dan dus jaren met je gekochte huisje in opslag weer wachten?
Als je donateur bent en je staat lang genoeg op de lijst, dan kom je in aanmerking voor een staanplaats.
Zo lang je donateur bent is het ieder jaar weer onzeker of je het volgende jaar weer kunt staan. Als er bijvoorbeeld een jaar is waarin plotseling heel veel donateurs met een lager nummer dan jij een plekje willen, komen zij eerst in aanmerking. Het kan dan zijn dat je een jaar wel staat en de jaren daarna weer niet (en dan moet je inderdaad je huisje in de opslag houden).
Die onzekerheid houdt pas op op het moment dat je lid wordt van de vereniging. Ieder jaar neemt de vereniging in principe net zoveel leden aan als dat er hebben opgezegd. Als je lid bent, krijg je een vaste plaats toegewezen waar je ieder jaar weer terug kunt keren. 

– Is er eigenlijk een wachtlijst/tijd bekend?
Er is een wachtlijst bekend, dat is de donateurslijst. De donateurslijst wordt in het krantje van juni gepubliceerd (de krantjes vind je ook op deze website, in het menu onder ‘Krantjes Helios Nieuws‘.)
De wachtTIJD is nu (2021) rond de 20 jaar. Dat kan veranderen in de komende jaren, we kunnen dat niet voorspellen.
Hoe dat kan? Als een lid zijn lidmaatschap opzegt, komt er een plek vrij voor een donateur. Het is niet te voorspellen welke leden in welk jaar hun plaats opgeven. Dat zijn er in het ene jaar meer dan in het andere.

– Kan ik een huisje van iemand huren om te kijken of het me bevalt op het strand?
Nee, dat kan niet. Tussen Zandvoort en Bloemendaal is het verboden om huisjes te verhuren. Bij IJmuiden gelden andere regels. Wil je daar meer over weten google dan even.

8 Reacties

  1. Hallo
    Als ik dan uiteindelijk een plaats kan huren is dat voor een seizoen?
    Het jaar daarop niet meer, ondanks het lidmaatschap?
    Je kunt dan dus jaren met je gekochte huisje in opslag weer wachten?

  2. Is t inschrijven bij helios voldoende om in aanmerking te komen ? Of raadt u t aan om bij meerdere verenigingen in te schrijven ?

  3. Als u bij meerdere verenigingen inschrijft, is de kans dat u bij een van de verenigingen een plek krijgt groter.

  4. Ik ben donateur. Na 15 aug kan ik een verzoek indienen voor een staanplaats 2021? Moet ineen e-mail sturen (zo ja, naar welk adres?) of is er op de website een formulier dat ik hiervoor kan invullen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.