Protocol aangeboden – 1 juni opbouwen vanaf 1 juli verblijven wordt besproken

Beste kampeerders,

Vrijdag 8 mei sprak het dagelijks bestuur van de Federatie met de burgemeester en wethouder van Zandvoort. Belangrijkste agendapunt: mogen we naar het strand, wanneer en onder welke voorwaarden? Bij het gesprek was ook een contactpersoon van de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) aanwezig.

Protocol kamperen in tijden van corona

De Federatie bood tijdens dit gesprek ons ‘kampeerprotocol in tijden van corona’ aan. Dit protocol is geschreven door de 4 voorzitters (Voorwaarts, KVA, KVS en Helios) en beschrijft hoe wij de veiligheid en gezondheid borgen tijdens het kamperen. Het is een vertaling van de RIVM-richtlijnen naar de dagelijkse gang van zaken op het strand. We delen dit protocol pas als het definitief is, om verwarring over verschillende versies te voorkomen.

Vanaf 1 juni plaatsen, vanaf 1 juli verblijven?

In de laatste persconferentie maakte het kabinet bekend dat per 1 juli de toiletvoorzieningen weer open kunnen – op voorwaarde dat de ontwikkelingen rondom het coronavirus tegen die tijd gunstig zijn.
Ons gezamenlijke uitgangspunt is: kamperen vanaf 1 juli, met (beperkte) sanitaire voorzieningen. Dat wil zeggen: een plek om potti’s te legen en beperkte openstelling van de toiletunit. Verder willen we al vanaf 1 juni plaatsen en de omgeving in orde maken, zodat we vanaf 1 juli volledig gebruik kunnen maken van onze strandhuisjes.

De burgemeester en wethouder zijn hier (nog) niet mee akkoord gegaan. Zij willen wel vanaf 1 juni plaatsen, maar zonder toegang tot de huisjes. En vervolgens vanaf 1 juli toegang en verblijf. De Federatie heeft laten weten dat de 4 besturen unaniem zijn: plaatsen zonder aanwezigheid is geen optie.

Nieuw voorstel: vanaf 1 juni plaatsen + opbouwen

Wat nu? We schrijven een voorstel om vanaf 1 juni te worden geplaatst, met beperkte aanwezigheid om alles op orde te brengen voor 1 juli. Dat betekent: vanaf 1 juni nog niet kamperen, maar wel vast alles opbouwen (beschoeiing, water, afvoer, loopplanken, etc.). Om dan vanaf 1 juli weer te mogen genieten van ons strandhuisje.

Komende week is er weer een gesprek, waarin we hopen op 1 lijn te komen met de Burgemeester, Wethouder en de Veiligheidsregio. Het dagelijks bestuur van de Federatie heeft hoop dat 1 juni plaatsing en klussen lukt, inclusief plassen. Maar dit moet dus nog worden goedgekeurd.

We houden jullie op de hoogte en we melden ons weer zodra iets te melden valt.★

Namens het bestuur,

Janneke Willemse

Voorzitter K.V. Helios

 

 

 

 

 

1 Reactie

 1. Toch wel apart dat de verschillende veiligheidsregio’s in dezelfde provincie andere protocollen hanteren, zie onderstaand citaat (nhnieuws):
  “ Kampeerterreinen en permanente strandhuisje met eigen sanitair mogen in Noord-Holland Noord open vanaf 1 mei 2020. Indien mensen een chemisch toilet gebruiken, moet het de mogelijkheid zijn om op de camping of het kampeerterrein te lozen in de daarvoor bestemde voorzieningen, ondanks dat de gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen nog dicht zijn.
  De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen, kampeerveldjes, parken, natuurgebieden, jachthavens en stranden blijven gesloten”.

  Wellicht een idee om de gesprekspartners hierover te informeren!
  Bron:
  https://www.nhnieuws.nl/nieuws/266500/nieuwe-noodverordening-in-noorden-provincie-eindelijk-weer-op-visite-bij-opa-en-oma

Reacties zijn gesloten.